Blowen, zwanger, een lockdown; en dan…….??

Soms heb je een  “stok achter de deur” nodig om je doel te bereiken.

Een alleenstaande moeder, zwanger én een kindje van 3 jaar, werd bij ons aangemeld vanwege haar financiële problemen en het ontbreken van een sociaal netwerk. Ook wilde moeder heel graag hulp in de opvoeding en weten hoe zij haar zoontje kon stimuleren in zijn ontwikkeling. Zij vond hem heel slim, maar ook heel pittig.

Voordat moeder zwanger werd blowde ze heel veel. Tijdens haar zwangerschap had ze hier minder behoefte aan, ze blowde sowieso nooit in het bijzijn van haar zoontje, maar ze wilde hier graag helemaal mee stoppen. Hier had ze echter wel de juiste ondersteuning bij nodig én een stok achter de deur.

Naast het samen op orde brengen van de financiën en de gesprekken over de opvoeding die ze samen hadden, pakte onze gezinsondersteuner ook de rol van “stok achter de deur” op.

Moeder was al aangemeld bij “zwanger en verslaafd”, een traject van Antes. Moeder vond dit heel spannend, daarom werd de therapie langzaamaan opgestart en ging onze gezinsondersteuner met moeder mee naar de eerste afspraken. Moeder leerde de medewerkster van Antes kennen en begon langzaamaan alleen naar afspraken te gaan.

En toen, net toen alles een beetje begon te lopen, was daar de lockdown. De therapie ging wel online verder, maar moeder had geen laptop en was in paniek. Om te voorkomen dat moeder zou afhaken was het zaak voor de gezinsondersteuner om snel te handelen. Zij deed een aanvraag voor een laptop bij fonds kinderhulp en twee weken later volgde moeder haar therapie van Antes online.

Inmiddels heeft moeder een prachtige zoon gekregen, heeft ze niet eens de behoefte aan een blowtje roken en overweegt ze te gaan starten met een 2-jarige opleiding omdat ze graag in de zorg wil gaan werken.