Geschiedenis Van Veldhuizen Stichting

De geschiedenis van de Van Veldhuizen Stichting gaat al wat jaren terug. Officieel is de Stichting in 1968 opgericht door dominee Van Veldhuizen. Voor die tijd was in Rotterdam al sociaal-medisch kinderdagverblijf Dikkertje Dap actief (sinds 1957). Anno nu biedt de Van Veldhuizen Stichting Twinkeltje Opvoedondersteuning en kinderopvang Plus Dikkertje Dap voor 0-4 jaar op 5 locaties in Rotterdam (Centrum, Crooswijk, Charlois, Beverwaard en Zevenkamp).

dikkertje dap geschiedenis van veldhuizen stichting

Ruim zestig jaar Kinderopvang Plus bij Dikkertje Dap

In 1957 richtte Maria van Veldhuizen samen met haar vader dominee Gijsbert van Veldhuizen, sociaal medisch kinderdagverblijf Dikkertje Dap op. Een dagverblijf waar zij uit idealisme jonge kinderen uit het destijds zeer arme Crooswijk van de straat haalden om hen meer kansen te geven in hun latere leven.
Nog altijd vangt Dikkertje Dap, met kinderopvang Plus, kinderen op die meer zorg behoeven dan het gemiddelde kind. (Kinderen en / of hun ouders krijgen een indicatie en kunnen niet zomaar geplaatst worden). De draagkracht en draaglast in de gezinnen is vaak uit balans. De opvoeding krijgt niet de eerste prioriteit. Bij Dikkertje Dap helpen we deze balans weer terug te vinden.

Magazine ’60 jaar je nek uitsteken’

Wat er in de afgelopen 60 jaren veranderde bij de Van Veldhuizen Stichting, zoals de organisatie inmiddels heet, is het aantal locaties van Dikkertje Dap in de stad en de structuur van Twinkeltje Opvoedingsondersteuning. In november 2017 vierde de Stichting haar zestig jarig jubileum met een jubileum uitgave die de geschiedenis van de kinderopvang in de Rotterdamse wijk Crooswijk op een beeldende wijze beschrijft. Klik op het magazine om de inhoud te bekijken!

foto bedjes dikkertje dap geschiedenis van veldhuizen stichting
In de zomer sliepen de kinderen
s’ middags buiten op stretchers.
foto in de kring dikkertje dap van veldhuizen stichting geschiedenis

Samen liedjes zingen en bewegen in de kring.

Een wandeling door Crooswijk.

Kinderen vieren feest.