Op eigen benen staan

Deze moeder is vanuit het buitenland geëmigreerd naar Nederland om te trouwen. Het huwelijk bleek echter niet wat moeder er van verwachtte.  Een paar jaar later, met inmiddels drie kinderen is ze gescheiden van haar partner. Moeder werd door het wijkteam bij ons project aangemeld met veel verschillende hulpvragen, maar met name vanwege de zeer praktische begeleiding die deze moeder nodig had.

In de tijd dat deze vrouw getrouwd was kwam zij zelden buiten, haar man regelde alles buitenshuis. Moeder wist niet hoe en waar zij boodschappen moest halen, hoe het OV werkte, hoe de gewoontes op de school van haar kinderen waren en hoe zij met financiën om moest gaan.

Onze gezinsondersteuner is vanaf de basis, mbv heel praktische begeleiding, met moeder gaan bouwen. Zij heeft moeder letterlijk bij de hand genomen en haar geleerd waar ze haar boodschappen kan doen. Ze is meerdere keren met moeder in de tram gestapt op weg naar de sociale dienst voor het aanvragen van haar uitkering. En vervolgens heeft ze moeder stap voor stap geleerd om elke maand uit te komen met haar budget.

Juist deze praktische -en tijdrovende- ondersteuning heeft moeder heel erg geholpen haar weg te vinden in de maatschappij. Dit, samen met de sterke wens van moeder een betere toekomst voor haar zelf en haar kinderen te realiseren, heeft deze moeder de kracht gegeven om door te gaan en  haar situatie verbeteren.

Inmiddels kent moeder de weg in onze samenleving en zit ze goed in haar vel.

Haar diploma’s uit het thuisland zijn in Nederland erkend en na de corona crisis gaat moeder starten in een betaalde baan in de thuiszorg.