Gezinsondersteuner “van Kansarm naar Kansrijk”

 • Wil jij het verschil maken voor ouders én hun kinderen die nét wat meer ondersteuning en zorg nodig hebben?
 • Heb jij de vindingrijkheid om ouders én hun kinderen zo goed mogelijk deel te laten nemen aan de samenleving met de ondersteuning die helemaal bij hen past?
 • Ben jij een kei in het versterken van de eigen kracht van gezinnen?

Dan is deze vacature jouw kans.
Ivm uitbreiding

Gezinsondersteuner
“van Kansarm naar Kansrijk”

20 uur per week

Onze stichting
De Van Veldhuizen Stichting werkt al ruim 60 jaar in Rotterdam met kwetsbare kinderen en gezinnen. Dit doen wij via Kinderopvang Plus (0-4 jaar), Dikkertje Dap, Opvoedwinkel Twinkeltje, de Family Factory en – sinds januari 2019 – met “van Kansarm naar Kansrijk”.

‘Van Kansarm naar Kansrijk’
Met deze aanpak ondersteunen wij gezinnen die in de armoede dreigen te belanden of in armoede leven om uit deze situatie te geraken. Door het inzetten van kleine interventies en één professional per gezin, eerst intensief, daarna steeds meer op afstand. Ons doel is dat deze gezinnen na afloop hun eventuele problemen zelf het hoofd kunnen bieden, of weten waar zij voor hulp kunnen aankloppen. Wij kijken naar het hele gezin en naar de problemen op alle leefgebieden en werken actief samen met partners in de keten of het netwerk rondom het gezin.

Wat ga je doen?                                                                             Om precies te zijn:

 • bezoek je gezinnen in hun thuissituatie en bouw je een vertrouwensband op door je professionele en deskundige werkwijze,
 • breng je de hulpvraag van het gezin en de (sociale) omgeving in beeld,
 • stel je een gezinsplan op en coördineer je de uitvoering ervan waarbij het vergroten van de zelfredzaamheid voorop staat,
 • spoor je actief de risico’s ten aanzien van de ontwikkeling van de kinderen binnen het gezin op en reduceer je deze,
 • activeer en versterk je het gezin door de praktische, pedagogische en relationele vaardigheden van het gezin uit te breiden.
 • bied je praktische hulp door de weg te wijzen naar instanties en het opbouwen en versterken van het informele netwerk,
 • onderhoud je contacten met betrokken partijen zowel intern als extern.

Het doel van jouw begeleiding is dat er een structurele verbetering binnen het gezin plaatsvindt, waardoor de ontwikkelkansen voor de kinderen toenemen.

Als Gezinsondersteuner breng je mee                                                                                                   Werken als Gezinsondersteuner is lang niet altijd even makkelijk. Het stelt behoorlijke eisen aan je kennis, vaardigheden en persoonlijkheid. Daarom is het belangrijk, dat je een brede analyse kunt maken van de gezinssituaties waarbij je oog hebt voor alle leefgebieden en het overzicht hierop kunt behouden. Daarnaast is het belangrijk dat je bekend bent met de sociale kaart van Rotterdam en dat je een open en leergierige houding hebt waarbij niet alleen de kennis en ideeën van betrokken professionals, maar ook de ideeën en wensen van het gezin zelf worden meegenomen in een gezinsplan. Uiteraard heb je veel kennis van het jonge kind  (0-4 jaar) en kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar). Je bent communicatief vaardig, goed in staat feedback te geven en te ontvangen en denkt in oplossingen en niet in problemen. Tot slot moet je het leuk vinden om ons project mede te helpen ontwikkelen.

Verder :

 • heb je een afgeronde relevante Hbo-opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening (of gelijkwaardig, bijv. SPH of Pedagogiek),
 • heb je minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • ben je bij voorkeur SKJ geregistreerd,
 • is het een pré als je meerdere talen – waaronder Arabisch – spreekt,
 • voel je je als een vis in het water in een baan waar je veel op pad bent en zelfstandig aan het werk bent!

Wat bieden wij?
Als gezinsondersteuner bouw je mee aan een geweldige interventie waar je samen met collega’s vorm aan kunt geven en verder kunt ontwikkelen.
Onze stichting staat voor kennis en expertise en biedt kansen tot ontwikkeling. Het team is ambitieus en betrokken en staat voor ‘onze’ doelgroep.
De arbeidsvoorwaarden zijn prima. Voor deze functie geldt CAO Sociaal Werk, schaal 8 (minimaal €2836 en maximaal € 4040 per maand bij 36 uur).

Enthousiast?
Ben je enthousiast geworden over deze functie, mail dan vóór 1 maart je CV mét motivatie naar: sigrid@vanveldhuizenstichting.nl.

Wil je eerst meer informatie bel dan naar Sigrid Mol, projectleider, op telefoonnummer 06 1841 6317.

Ook geeft onze website https://vanveldhuizenstichting.nl/gezinnen-rotterdam-armoede-kansarm-kansrijk/  je een nóg betere inkijk in “van Kansarm naar Kansrijk”.