Vacature Gezinsadviseur 24 uur

Onze stichting

De Van Veldhuizen Stichting werkt al 60 jaar in Rotterdam met kwetsbare kinderen en gezinnen. Dit doen wij via Kinderopvang Plus (0-4 jaar), Dikkertje Dap en via Twinkeltje Opvoedondersteuning.

Kinderopvang Plus, Dikkertje Dap

De vacature van Gezinsadviseur richt zich op de ondersteuning van ouders (gezinnen) van Dikkertje Dap, onze kinderopvang Plus. Wij bieden hier kinderopvang aan kinderen waarbij zorgen zijn om de ontwikkeling. Deze zorgen kunnen in de ontwikkeling van het kind zelf zitten, maar ook een gevolg zijn van de situatie waarin zij opgroeien. Veelal merken wij dat het een combinatie van beide is. Wij werken daarom altijd aan de ontwikkeling van de kinderen op de groep en begeleiden (samen met andere partijen uit het netwerk) ouders.

Wegens vertrek van één van onze collega’s zijn wij op zoek naar een:

Gezinsadviseur

voor 24 uur per week

Wat ga je doen?

Nadat een kind geplaatst is bij Dikkertje Dap bouw je een vertrouwensband op met het gezin en wint vertrouwen door je professionele en deskundige werkwijze. Je brengt de hulpvraag van het gezin verder in kaart en stemt af met overige hulpverlening die bij het gezin betrokken is. Je bent verantwoordelijk voor alle gezinnen van 3 van de 7 groepen Kinderopvang Plus bij Dikkertje Dap. Het gaat hierbij om de groep van locatie Charlois, de groep van locatie Zevenkamp en één groep van locatie Crooswijk.

Je maakt deel uit van het systeem van casusoverleggen waarbij je samen met de Pedagogisch Medewerker en de Pedagogisch Adviseur de ontwikkeling van de kinderen in kaart brengt en een aanpak afspreekt waarmee verder wordt gegaan. Als Gezinsadviseur bespreek je deze aanpak met ouders. Je stemt af met de overige netwerkpartijen en zet zo nodig extra hulp in. Een voorbeeld hiervan is een observatie van een kinderpsycholoog van Youz of observatie op de groep door Enver.

Een belangrijk onderdeel van je functie is ouders ondersteunen in het acceptatieproces rondom de ontwikkeling van hun kind. Vaak zijn er zorgen over de ontwikkeling maar zien ouders dit nog niet of vinden zij dit lastig om te accepteren. De Gezinsadviseur speelt hierin een grote rol en weet ouders te begeleiden in het proces.

Je bent de spil in het netwerk rondom ouders/het gezin maar je besteed ook tijd aan het gebiedsbrede netwerk vanuit de locaties waarvoor je werkzaam bent. Je participeert in brede netwerkoverleggen en weet wanneer nodig onze organisatie te vertegenwoordigen.

De plaatsing van een kind bij Dikkertje Dap duurt maximaal 1 jaar. In dit jaar willen wij veel bereiken, hier is onze aanpak, Plus2 op gericht. Als gezinsadviseur moet je dan ook doorpakken en het maximale willen inzetten om het maximale eruit te halen.

Als Gezinsadviseur breng je mee    

Werken als Gezinsadviseur is lang niet altijd even makkelijk. Het stelt behoorlijke eisen aan je kennis, vaardigheden en persoonlijkheid. Daarom is het belangrijk, dat je een brede analyse kunt maken van de gezinssituaties waarbij je oog hebt voor alle leefgebieden en het overzicht hierop kunt behouden.

Je beschikt over een uitstekende set gesprekstechnieken waarmee je én met ouders én met het netwerk én met overige partijen in overleg kunt. Je bent in staat om naast de ouder te gaan staan maar ook om wanneer nodig door te pakken. Dat wat goed gaat in een gezin versterk je, dat wat minder goed gaat probeer je te verbeteren. Je hebt oog voor jouw aandeel in de keten maar neemt niet het werk (de verantwoordelijkheid) van de overige netwerkpartijen over.

Daarnaast is het belangrijk dat je bekend bent met de sociale kaart van Rotterdam en dat je een open en leergierige houding hebt waarbij niet alleen de kennis en ideeën van betrokken professionals, maar ook de ideeën en wensen van het gezin zelf kunnen worden meegenomen in de ondersteuning.

Verder :

  • heb je een afgeronde relevante Hbo-opleiding (bijv. Maatschappelijk werk en Dienstverlening,
  • heb je minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie ,
  • ben je bij voorkeur SKJ geregistreerd,
  • voel je je als een vis in het water in een baan waar je veel op pad bent en zelfstandig aan het werk bent!

Wat bieden wij?

De gezinsadviseur krijgt een grote zelfstandige verantwoordelijkheid voor alle gezinnen uit drie van onze 7 groepen. Onze stichting staat voor kennis en expertise en biedt kansen tot ontwikkeling. Het team is ambitieus en betrokken en staat voor ‘onze’ doelgroep. De arbeidsvoorwaarden zijn prima. Voor deze functie geldt CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, schaal 8 (minimaal €2544 en maximaal € 3624 per maand bij 36 uur).

Interesse?

Heb je interesse, mail dan je CV mét motivatie naar: renate.verschoor@vanveldhuizenstichting.nl.

De reactietermijn eindigt op maandag 29 juli a.s.