Dikkertje Dap stelt zich voor:

Dikkertje Dap bestaat al ruim 65 jaar en is gestart in Crooswijk. Het is opgericht in 1957 door domineer Van Veldhuizen. Onze missie is om de draagkracht en draaglast bij gezinnen in balans te krijgen. Wij helpen daarbij, we vangen de kinderen op en ondersteunen het gezin. We zijn een begrip in de stad en willen dat blijven. Door het bieden van kwaliteit en door onszelf steeds te blijven ontwikkelen zijn we bijzonder professioneel.

Hoe het begon

Dikkertje Dap bestaat al ruim 60 jaar en is gestart in Crooswijk. Nu zitten we op 5 locaties door de stad heen.

Lees hier meer

Op de groep

Op iedere groep bij Dikkertje Dap is er plaats voor 10 kinderen per dag. Vaak komen de kinderen 3 of 4 dagen per week bij ons. Onze openingstijden zijn van 8.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ‘s middags.

Lees hier meer

Wat is nou Plusopvang?

Kinderopvang Plus is anders dan de normale kinderopvang. Wij hebben bewust andere keuzes gemaakt en werken soms ook anders. We hebben ons eigen programma, Plus in het Kwadraat. We stimuleren de taalontwikkeling en vinden het belangrijk dat ouders betrokken zijn.

Lees hier meer

Ontstaan van Dikkertje Dap.

De Van Veldhuizen Stichting werd in 1968 opgericht door dominee Van Veldhuizen. Voor die tijd was in Rotterdam al sociaal-medisch kinderdagverblijf Dikkertje Dap actief (sinds 1957). Anno nu biedt de Van Veldhuizen Stichting, opvoedondersteuning en Kinderopvang Plus voor 0-4 jaar op 5 locaties in de stad. Na ruim 60 jaar hebben wij een behoorlijke geschiedenis opgebouwd.

En loop even binnen op locatie Crooswijk, daar ligt het Magazine: Dikkertje Dap 60 jaar voor je klaar!

Neem een kijkje in onze geschiedenis

Wat doen de gezinsadviseurs?

Er werken drie gezinsadviseurs bij Dikkertje Dap:
Manon van der Hidde, Laura Philipsen en onze  nieuwe collega Jolanda van den Heuvel.

Zij houden zich bezig met de intake gesprekken. En begeleiden vervolgens de kinderen en de ouders de gehele periode dat het kind bij Dikkertje Dap zit. De voortgang van het kind wordt met de ouders besproken en zij overleggen met de pedagogisch medewekers hoe het gaat op de groep en wat er nodig is om het kind beter te laten ontwikkelen. Bij het einde van de plaatsing denken zij ook mee over een passende vervolgplek.

Zij hebben alle drie hun eigen locatie.

Manon van der Hidde houdt zich bezig met Centrum en Charlois.
Laura Philipsen houdt zich bezig met Beverwaard en de Stampertjes. (Crooswijk)
Jolanda van den Heuvel houdt zich bezig met Zevenkamp en Torteltuin en Lispeltuut. (Crooswijk).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.